A Koncentráció új kiadása | Kattints ide!

Az első napok

2022. március 7.
ec/78/5c5c24434ade8ade36e9a0451514.jpg

Biztosan sok minden van a meglepő számok mögött, például eleve a hír jellege. Hogy végre nem a háború. Aztán Haász János Telex-cikke nélkül nyilván a közelében se lennénk ekkora érdeklődésnek. A szerzői magánkiadás is hír, biztos többeknek ettől vált érdekessé a megjelenés előtt álló kötet. Enélkül az érdekesség nélkül meg talán nem lett volna a cikk. Szóval jó, ha az ember tudja a helyét: nyilván nem a két szép szemem miatt van ilyen sok megrendelő.

A honlap több apró, kezdeti bizonytalansággal, de pár napja már működik, és az utolsó három napon mintegy 150 kötetre kaptam megrendelést. Izgultam, lesz-e egyáltalán 20-30 név, amit az előfizetői névsorba írhatok úgy, hogy az nagyobb betűméret vagy szellősebb sorköz nélkül is rendesen kitöltsön egy oldalt. Ezzel most már nem lesz baj, leginkább kéne még írni vagy négy jó verset a kötetbe. A szerkesztő, Juhász Tibor a maga nógrádi szigorával már átment a verseken, bár még nem mertem megnyitni a fájljait.

Nem is nagyon tudtam volna. Egyrészt annyi díjbekérőt és előlegszámlát kellett megírnom, lementenem és elküldenem a napokban, mint még soha (értsd: korábban egyetlenegyet sem írtam), másrészt olyan sok pozitív reakció érkezett, hogy az elmúlt két-három napban minden monitor előtti percet vagy az adminisztráció vagy a hálálkodás töltött ki. A megrendelt kötetek számán túl ezek a reakciók azok, amik lassan enyhítették azt a gyomorgörcsöt, amivel egy hete ráfordultam a honlap élesítésére. Pályatársaktól idegenekig sokan biztattak, sőt volt olyan is, aki az utalás közleményébe a rendelési száma mellé még odaírta azt, hogy hajrá.

Arra számítok, hogy ez a csoda is három napig tart, és a rendelés beáll a maga polgári szintjére, de ez máris a legszebb álmaimom túl van, és úgy érzem, mindegyik példány majdani tulajdonosával máris személyes kapcsolatban vagyok. Az mindenesetre tény, hogy mindegyik kötet át fog menni a kezeim közt. Ez eddig lehetetlen volt. Nekem is óriási élmény. Őstermelő vagyok.

Ma reggel az első körben rendelt 300 példányon túl még ugyanennyit kértem a nyomdától.

Kategóriák: