Válogatott verseim új kiadása | Kattints ide!

Különleges bemutató Baján

2022. május 25. 13:35
0e/5b/8b8dd430b5ead8bccc1ceef5c875.jpg

Tizenhárom évvel ezelőtti darabom, az Oidipusz gyermekei kapott ajándék esélyt egy bajai társulattól, nagy is az öröm.

2009-ben mutatta be a Radnóti Színház Valló Péter rendezésében az Oidipusz gyermekei című darabomat, ami nem más, mint a thébai mondakör három drámájának története összegyúrva, versben. Most, 2022. elején érkezett egy érdeklődés a szöveg iránt, mégpedig egy bajai Rábl Színpad és Zenei Közösség részéről azzal, hogy még idén bemutatnák újra. A rendező Dely Géza, a színészek csupa fiatal, a helyszín pedig a bajai nagyszínház.
 
Igen megtisztelő, hogy ennyi idő után rátaláltak a szövegre, és nagyon sajnálom, hogy nem láthatom a bemutatót. Azért is, mert Baja csodálatos kisváros, kétszer is felléptem ott, egyszer költőkkel, egyszer Szűcsinger-nagyhangverseny keretében, remek vendéglátóink voltak. Bízom benne, hogy a közeljövőben, ha még játsszák, egy előadásnézés előtt vagy után behajthatom rajtuk a halászlét (ahogy ők mondják: "halat"), amit ígértek. Sok sikert nekik a bemutatóhoz, és még egyszer köszönöm mindenkinek, akit részt vesz a produkcióban!
 
Itt olvasható egy interjú a rendezővel az előadás kapcsán, az oldalukat pedig azért is ajánlom, mert az onnan lelopott képen kívül még több is látható rajta.
 
 
 
 

Kategóriák: